وبلاگ

سرطان های شایع زنان و مردان

سرطان ریه

سرطان های شایع زنان و مردان:

در حال حاضر سرطان یکی از مهم ترین بیماری های غیر واگیر در قرنی است که زندگی می کنیم سرطان بعد از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته  است و سومین عامل مرگ و میر در کشورهای کمتر توسعه یافته است.

عدد اختصاص داده شده به این بیماری در جهان 12 درصد و در ایران 10 درصد است.

با افزایش امید به زندگی و افزایش سالمندان بروز سرطان در آینده دو برابر می شود. و 14 میلیون فرد سرطانی به 27 میلیون فرد مبتلا به تبدیل می شود.یک سوم موارد سرطان قابل پیشگیری است و یک سوم دیگر اگر زود هنگام تشخیص داده شود قابلیت درمان دارد.

دلایل ابتلا :

سبک زندگی شامل چاقی و افزایش وزن و رژیم غذایی غلط و مصرف زیاد نمک و گوشت قرمز و چربی و مصرف کم میوه و سبزیجات و فعالیت کم و کشیدن سیگار و دخانیات

شایع ترین سرطان ها در ایران :

بیماری پوست

بیماری پستان

بیماری معده

شایع ترین سرطان هادر مردان

 پروستات:

شایع ترین سرطان در مردها  پروستات است و بعد از بیماری ریه دومین سرطان کشنده است. یک هفتم مردان به این سرطان مبتلا هستند. که علت اصلی این بیماری کشنده رشد غیر قابل کنترل سلول ها در غده پروستات است.

همچنین ژنتیک و سابقه ی خانوادگی در احتمال به این بیماری بسیار موثر است. کنترل وزن و رژیم غذایی سالم و سیگار نکشیدن مانع از بروز و پیشرو این بیماری می شود.

 ریه:

دومین سرطان به صورت مشترک در خانم ها و آقایان است  از هر 14 مرد یک نفر به سرطان ریه مبتلا می شود و با سیگار کشیدن احتمال ابتلا به این بیماری مرموز افزایش می یابد.

علت ابتلا :

رشد غیر طبیعی سلول ها در یک یا هر دو ریه ها است که به مرور زمان باعث تشکیل تومور و مشکلات در کارکردن ریه ها می شود برای جلوگیری از بروز سرطان ریه از سیگار کشیدن پرهیز کنید و در معرض دود و آتش قرار نگیرید.

 روده ی بزرگ :

سومین سرطان شایع در آقایان سرطان روده ی بزرگ است از هر 21 یک نفر مرد یک عدد مرد به آن مبتلا می شود.

برای جلگیری از بیماری روده باید به طور منظم غربالگری انجام شود منظم ورزش کنید و از کشیدن سیگار و مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنید زیرا رشد و تکثیر سلول ها و تومورهای بیماری روده بسیار سریع است و به شدت در روده و بدن رشد می کند.

 مثانه:

چهارمین سرطان در آقایان است در 55 سالگس به بالا در آقایان دیده می شود از هر 26 نفر یک نفر به این سرطان مبتلا می شود این بیماری از بافت پوششی مثانه شروع می شود و از طریق سیستم لنف در بدن پخش می شود  و به روده و کلیه و کبد و ریه حمله می کند.

 پوست ملانوم:

شایع ترین نوع بیماری پوست و مهم ترین عامل مرگ در بین انواع سرطان هاست. این افراد از سن بالای 63 سال بیشتر مبتلا می شوند. از هر 33 نفر یک نفر به این بیماری مبتلا می شود. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید.

شایع ترین سرطان ها در خانم ها

 پستان:

شایع ترین سرطان بین زنان در سراسر جهان است که 25 درصد از کل بیماری را به خود اختصاص می دهد. سه سرطان دیگر که شامل سینه و روده بزرگ و ریه 43 درصد به غیر از سرطان پوست را به خود اختصاص می دهند.

پستان از غدد شیری که شیر را به نوک پستان هدایت می کنند تشکیل شده است از هر 8 زن ایرانی یک نفر به بیماری پستان میتلا هستند.

روشهای تشخیص بیماری پستان معاینه از سوی خود فرد و دکتر و انجام مامو گرافی و یا سونوگرافی پستان است 2 سال پس از مبتلا به بیماری سینه می توان بیماری را تشخیص داد.

علائم بیماری سینه شامل توده های قابل لمس در پوست و نوک پستان، پوسته پوسته شدن ، نداشتن تقارن و بزرگی سینه ، تو رفتگی نوک سینه، التهاب پوست و نوک پستان است اگر یکی از این علائم را داشتید بدون وقفه به پزشک مراجعه کنید.

پوست:

سرطان پوست ربطی به سن فرد ندارد و همه ی رده های سنی ممکن است مبتلا شوند بیماری پوست از هر قسمتی از پوست از سر تا کف پا شروع می شود ممکن است حتی زیر ناخن پا و دست و روی اندام تناسلی و دهان و لب هم ظاهر شود.

در یک اتاق پر نور در جلوی یک آینه بایستید و تمام نقاط پوست خود را بررسی کنید اگر تغیراتی در پوست خود دیدید به پزشک مراجعه کنید تا نتیجه نهایی را به شما اعلام کند.

بیماری پوست به سه نوع سرطان سلول پایه ای پوست و سرطان سنگ فرشی پوست و ملانوما تقسیم می شود بیماری ملانوما کشنده ترین نوع سرطان است معمولا به صورت یک زخم یا یک برآمدگی است شبیه به یک خال معمولی است.

 کولن:

بیماری کولن یا بیماری روده ی بزرگ سومین بیماری شایع در خانم هاست که دلایل آن می تواند استرس و رژیم غذایی و رفتارهای غلط باشد.

علائم سرطان روده:

وجود خون تیره در مدفوع می تواند از علائم این بیماری باشد اگر حجم خون کم باشد مربوط به بواسیر یا شکاف باشد.

یبوست یکی دیگر از این علائم است البته یک شکل همگانی است یعنی ممکن است همه مبتلا شوند اما اگر طولانی باشد ممکن است در روده یک مانع وجود داشته باشد در این حالت مدفوع در روده نرم است به انتهای روده که می رسد سفت شده اگر در انتهای روده بزرگ تومور وجود داشته باشد مدفوع نمی تواند خارج شود پس به پزشک مراجعه کنید

گرفتگی عضلانی :

اگر دچار درد نا آشنا و بی سابقه هستید به پزشک مراجعه کنید تا با معاینه از سلامتی خود مطمئن شوید.

مدفوع نازک:

تومور در مسیر روده مدفوع را نازک می کند اگر به صورت متداول مدفوع این شکلی شد محض اطمینان به پزشک متخصص مراجعه فرمایید. ولی اگر گاهی مدفوع نازک بود جایی برای نگرانی وجود ندارد.

بیشترین موارد بروز انواع بیماری ها در ایران در رده ی سنی 75 تا 85 سال مشاهده شده است.

ایران در منطقه خطر متوسط بروز سرطان قرار دارد. که روش غربال گری بهترین روش و شیوه در تشخیص انواع سرطان های شایع در دنیاست که بسیار دقیق و پرقدرت ظاهر شده است.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید